Belediye Meclisinin 05.09.2024 tarihinde yapılan 9. seçim dönemi 1. toplantı dönemi Eylül ayı Meclis toplantısı 2. birleşiminin Komisyondan gelen raporlar bölümünde; Hukuk+Plan Bütçe Ortak Komisyonunun 03.09.2024 tarih ve 05 sayılı raporu Başkanlık Divanı tarafından Meclise hitaben okundu.

HUKUK+PLAN BÜTÇE ORTAK KOMİSYON RAPORU

RAPOR NO : 05

RAPOR TARİHİ : 03.09.2024

İLGİ : İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 02.09.2024 tarih ve 196117 sayılı yazısı

KOMİSYON İNCELEMESİ

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün yazısında; “5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49'uncu maddesi gereği, 22.07.2007 tarihli ve 26442 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe konulan Belediye ve Bağlı Kuruluşları İle Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke Ve Standartlarına Dair Yönetmelikle düzenlenmiş ve Belediyemiz hukuki durum ve hizmet özellikleri gereğince; İlçe, Sanayi-Ticaret, Turizm olmak üzere C-16 grubunda bulunmaktadır.

TALEP/SONUÇ: İlgili Yönetmelik gereği, Belediyemizde 30 müdürlük kurulu aktif bulunmaktadır.

Tercihli olarak kurulabilecek müdürlüklerden;

a) Araştırma ve Geliştirme Müdürü unvanlı, ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ kurulması için;

b) Koordinasyon İşleri Müdürü unvanlı, KOORDİNASYON İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ kurulması için;

c) Yerel Hizmetler Müdürü unvanlı, YEREL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ kurulması için; teklifimizin, ilgili cetveller ile yeni kurulacak müdürlüklerin yönetmeliklerinin hazırlanmak üzere, Müdürlükler arası 2024 yılı Bütçe ve Performans Programı aktarımlarının bu doğrultuda yapılabilmesi için karar almak üzere yazımızın Belediye Meclisine havalesini arz ederim.” denilmektedir.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Komisyonumuz yapmış olduğu incelemeler neticesinde; teklifin Müdürlüğünden geldiği şekliyle kabulü komisyonumuzca uygun görülmüş olup,

Takdiri meclise arz olunur.

KARAR :

Hukuk+Plan Bütçe Ortak Komisyonunun 03.09.2024 tarih ve 05 sayılı raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oybirliği kabul edildi.