Belediye Meclisinin 02.09.2024 tarihinde yapılan 9. seçim dönemi 1. toplantı dönemi Eylül ayı Meclis toplantısı 1. birleşiminin Müdürlüklerden gelen teklifler bölümünde, Özel Kalem Müdürlüğü’nün 28.08.2024 tarih ve 196398 sayılı yazısı Başkanlık Divanı tarafından Meclise hitaben okundu.

BAŞKANLIK MAKAMINA

“Her iki ilçenin manevi değerlerinin karşılıklı olarak daha etkin bir şekilde tanıtılmasının sağlanması, geleneksel ve tarihi bağlar çerçevesinde şehircilik ve kültürel açıdan işbirliğinin oluşturulması, yerel yönetimlerin geliştirilmesi, birlik ve beraberlik içinde ortak bir kültür oluşturulması, toplumsal hizmetler, halkın sağlığı, eğitim ve kültürel varlıkların korunması, sosyal ve kültürel ilişkilerin kurulması, sanat ve sportif faaliyetlerde bulunulması, turizm ve tanıtım alanlarında faaliyet ve projeler geliştirilmesi amacı doğrultusunda Belediyemizin Rize İli, Pazar İlçe Belediyesi ile kardeş şehir olunması düşünülmektedir.

Makamınızca da uygun görüldüğü takdirde 5393 sayılı Kanunun 18.maddesinin (p) bendi gereğince Belediyemizin, Rize İli, Pazar İlçe Belediyesi ile kardeş şehir olunması ve işbirliği protokolü imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi hususunda karar alınabilmesi için yazımızın Belediye Meclisine havalesini,

Olurlarınıza arz ederim.”

KARAR :

Özel Kalem Müdürlüğü’nün 28.08.2024 tarih ve 196398 sayılı yazısı teklif karar olarak oylama sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oybirliği ile kabul edildi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız