Eyüpsultan Belediyesi, Ebu Eyyub El Ensari’nin diyarı Eyüpsultan’da vatandaşlara Ramazan Ayı’nın coşkusunu yaşatmak ve bu mübarek ayın maneviyatına uygun olarak geçirebilmeleri için birbirinden özel etkinliklere imza atıyor.

Bu kapsamda her akşam teravih namazı sonrası Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nin avlusunda kültür, sanat, edebiyat ve müzik dünyasının önemli isimlerini vatandaşlarla buluşturuyor.

Konserler, edebiyat söyleşileri, şiir akşamları ile Eyüpsultanlılar ve Eyüpsultan’a gelen misafirler Zal Mahmut Paşa’nın manevi ve tarihi atmosferinde dolu dolu bir Ramazan geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Selahattin Kocaaslan’ın moderatörlüğünde her akşam farklı bir konuğun ağırlandığı etkinlik çadırında Ramazan’ın ilk günü sesiyle, sözüyle, yorumuyla, ezgileriyle gönüllerde taht kuran Ömer Karaoğlu, unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

Eyüpsultan Belediyesi’ne sakin ve nezih bir ortamda güzel bir aile buluşması sağladığı için teşekkür eden Ömer Karaoğlu, "Bu güzel ay gelir uğrar 11 ayın ardından bize kalan 11 aya hazırlamak için, gelir bizi biraz daha insan kılmak, bizi güzelleştirmek için gelir de insanlığını bir kısmı ondan haberdar bile olmazlar. Bu da bir nasip işidir gerçekten, bu rahmetin farkına varabilmek, rahmet ayının kıymetini bilebilmek. Rabbim bilenlerden eylesin cümlemizi diyelim. Ramazan-ı şerifimiz bu kutlu ay, Kur'an ayı, rahmet ayı bereket ayı hanelerimize her birimize memleketimize inşallah hayırlar bereketler getirsin" dedi.