Kurs merkezlerimizde yeni dönem kayıtları başladı

Eyüpsultan Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliği sunan kurs merkezlerinde 2024 – 2025 Eğitim Öğretim Dönemi kayıtları başladı.

Eyüpsultan Belediyesi’nin, ilçede yaşayan 5 – 25 yaş arası çocuk ve gençlerin, hem sosyal gelişimlerine, hem el becerilerinin gelişimine hem de eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla hizmete aldığı kurs merkezlerinde eğitimler ücretsiz veriliyor.

BİRÇOK FARKLI BRANŞTA EĞİTİMLER

İlçedeki çocukların ve gençlerin enerjilerini, becerilerini doğru yönde kullanmalarına olanak sağlayan ve böylelikle yeteneklerini keşfetmelerine imkân tanıyan kurs merkezlerinde sanat faaliyetlerinden takviye derslere, dil eğitiminden LGS hazırlığa birçok branşta eğitimler veriliyor.

Bilgi Evleri, Gençlik Merkezleri, Dil Evleri, Genç Akademi, Ali Kuşçu Uzay Evi, Robot Okulu ve Drone Okulu, Tematik Eğitimler için https://basvuru.eyupsultan.bel.tr/ linkinden kayıt yaptırıp, 444 30 00 nolu telefondan bilgi alınabiliyor.

Bilgi Evleri

İlçemizde Bulunan 10 Bilgi Evimizde İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerine Yönelik Öğrenci Merkezli ve Yaparak Yaşayarak Öğrenme Modeliyle Eğitim Vermekteyiz:

Gençlik Merkezleri

14-18 yaş arası

9.10.11.12. ve mezun grubu öğrencilere hizmet vermektedir.

9.10.11. sınıflara okul takviye dersleri

12. ve mezun grubu öğrencilere YKS hazırlık kursu yapılmaktadır.

Bunlara ek olarak, Soru Çözüm Ofisleri, Etüdler, Denemeler ve Bireysel Rehberlik hizmeti (Öğrenci Koçluğu) yapılmaktadır.

Ayrıca Gençlik Merkezlerimizde, sosyal ve kültürel geziler, gençlik kampları düzenlenmektedir.

Genç Akademi

18-30 Yaş arası gençlere hizmet vermektedir.

-KPSS/DGS/ALES kursları

Denemeler-Soru çözüm ve Etüdler, Öğrenci Koçluğu hizmeti de verilmekedir.

-Ayrıca Kişisel ve Gelişim Meslek Kursları (Sertifikalı) verilmektedir.

-Gençlere sosyal ve kültürel geziler de düzenlenmektedir.

Sanat Akademi

8-20 yaş arası gençlere hizmet vermektedir.

Ebru, Resim, Karikatür, Minyatür, Ahşap Şekillendirme, Takı Tasarım, Gitar, Bağlama, Tiyatro eğitimleri verilmektedir.

Dil Evleri

8-18 Yaş Arası

İngilizce Almanca Fransızca

Speaking Clup ve Game Clup Atölyeleri

Etkinlik Oyun ve Materyalle Öğrenme

Yabancı Dil Film ve Müziklerle Öğrenme

Turist Rehberliği Uygulamaları

Bilişim Akademi

Bilişim Akademi birimimiz Silahtarağa, Güzeltepe, Karadolap ve Göktürk mahallelerimizde olmak üzere 4 Robot Okulu ve 1 Drone Okulu ile hizmet vermektedir. Robot okullarımızda derslerimiz dönemlik planlanmakta, öğrencilerimize bir dönem boyunca 14 haftalık müfredat dahilinde eğitim verilmektedir. Eğitimlerimiz 9-20 yaş aralığındaki öğrenciler için olup her yaş seviyesine uygun içerikler hazırlanmaktadır.

Drone Okulu

100. Yıl Robot Okulu’nda hizmet vermektedir.

10-15 yaş grubu için verilen eğitimlerimiz:

Drone Kodlama

Drone Yapımı

Drone Uçuş Simülasyonu

Ali Kuşçu Uzay Evi

Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak astronomi ve uzay bilimleri ile ilgili konu anlatımı ve atölye uygulaması gerçekleştirerek tek seferlik ya da süreli olmak üzere iki farklı eğitim modeliyle hizmet vermektedir.

Tek Seferlik Eğitimler: Okul grupları ağırlıklı olmak üzere bireysel katılan öğrencileri de kapsayacak şekilde 1 buçuk saat süren tek sefer hizmet alınan eğitimlerdir. Bu eğitimlerin amacı, temel içeriklerle öğrencilerde farkındalık düzeyini arttırmak ve ilgili öğrencileri bir üst seviye eğitim almaya teşvik etmektir.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız