Türk Edebiyatının önemli isimlerinden biri olan şair, yazar ve mütefekkir Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 38. yılında Eyüpsultan Mezarlığı’nda bulunan kabri başında düzenlenen bir programla anıldı.

Türk Edebiyatına yüzlerce eser kazandıran ve 25 Mayıs 1983’te vefat eden Necip Fazıl Kısakürek’i anma programına Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ile birlikte Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, İstanbul Müftüsü Mehmet Emin Maşalı ile Kısakürek'in torunu Emrah Kısakürek ve sevenleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin yapıldığı duaların edildiği program sonrası yaptığı açıklamada, önce Necip Fazıl Kısakürek'in “Utansın” şiirinden dizeler okuyan Başkan Deniz Köken: “Her bir beyti her bir mısrası halen daha bir konferans konusu. Yazdığı şiirlerin her bir mısrasında derin konular içeren değerli üstadımıza Allah'tan rahmet diliyorum, saygılar sunuyorum.” dedi.