Eyüpsultan Belediyesi, Ebu Eyyub El Ensari’nin diyarı Eyüpsultan’da vatandaşlara Ramazan Ayı’nın coşkusunu yaşatmak ve bu mübarek ayın maneviyatına uygun olarak geçirebilmeleri için birbirinden özel etkinliklere imza atıyor.

Teravih namazı sonrası ise Zal Mahmut Paşa Külliyesi'nin avlusunda kültür, sanat, edebiyat ve müzik dünyasının önemli isimleri Ramazan Sohbetlerinde vatandaşlarla bir araya geliyor.

Selahattin Kocaaslan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen Ramazan Sohbetlerinin konuğu hukukçu, yazar, mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer oldu. Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in de katıldığı “Allaha kul olmak” konulu söyleşide İnançer, “kimin sözünü dinliyoruz nefsimizin mi rabbimizin mi? Hangisinin sözünü dinliyorsak onun kuluyuz. Genellikle nefsimizin sözünü dinliyoruz; öyleyse henüz Allah’a kul olmamışız ” diyerek Kadir gecesinin önemini, ayet ve hadislerle Kadir Gecesi’nin neden Ramazan Ayı’nın 27. gecesi olduğunu anlattı.