Eyüpsultan Belediyesi’nin, Ramazan-ı Şerif için özel olarak hazırladığı ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınladığı Eyüpsultan’da Ramazan Sohbetleri’nin bu akşamki bölümüne tiyatrocu – Karagöz Hacivat ustası Hasan Hüseyin Karabağ konuk oldu.

Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nden yapılan ve sunuculuğunu Recep Demirkaynak’ın yaptığı, Ramazan’ın huzurunu, muhabbetini evlerinize getiren program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

USTALAR ATÖLYE ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Kur’an tilaveti sonrası, sanat mekanı haline gelen Zal Mahmut Paşa Külliyesi bünyesinde oluşturulan sanat atölyeleri tanıtıldı, ustalar atölyelerde yaptıkları çalışmaları anlattı.

Ayrıca yine külliye bünyesinde ki Kitap Sanatları Merkezi’nde bulunan sahaflar da kendi çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

KARABAĞ: EYÜPSULTAN CAZİBE MERKEZİ

Samimi bir sohbet havasında geçen programda, müzayede münadiliği yapan, kendisi de bir sahaf ve kitap sever olan Hasan Hüseyin Karabağ kitapla nasıl tanıştığını, kitaba olan ilgisinin nasıl başladığını, kitapla ilgili hatıralarını ve kitap sevgisini anlattı.

Aynı zamanda Eyüpsultan Belediyesi Tiyatro Okulu hocalarından olan Karabağ, Eyüpsultan’ın Ramazan ayında çok farklı bir atmosfere büründüğünü belirterek: “Eyüp Sultan Hazretlerinden kaynaklı olarak Eyüpsultan bir cazibe, çekim merkezi. Dünyanın farklı yerlerinden insanlar özellikle Ramazan ayında Eyüpsultan’da olmak adına buraya geliyor. Ramazan ayını burada idrak etmeye, burada yaşamaya çalışıyorlar.” dedi.

“MÜZAYEDELER, KARAGÖZ – HACİVAT DEVAM EDECEK”

Külliyede gerçekleşen müzayedelerle ilgili de bilgi veren Karabağ şunları söyledi: “Salgından önce iki haftada bir düzenli olarak müzayede yapıyorduk. Güzel bir kitle oluşmaya başlamıştı. Çok da ilgi çekiyordu. Ümit ediyorum salgın sonrası devam edeceğiz. Karagöz – Hacivat da devam edecek.”

KÜLTÜREL FAALİYETLER KONUŞULDU

Tasavvuf Musikisi’nden eserlerinde seslendirildiği programda Eyüpsultan Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Davut Akgül, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in vizyonu doğrultusunda, özellikle Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nde gerçekleştirilen kültürel faaliyetleri, sergileri, festivalleri ve fuarları izleyicilere aktardı.

Kültür İşleri Müdürü Davut Akgül ayrıca, sanatçıların, yazarların, şairlerin, edebiyatçıların vatandaşlarla iç içe olduğu söyleşi ve şiir akşamları gibi etkinliklerle birlikte yine külliyede düzenlenen kitap müzayedelerini anlattı.

Davut Akgül, Ramazan ayında tam kapanma süreci öncesi yapılan çalışmalardan da bahsetti.