Eyüpsultan Belediyesi, Ebu Eyyub El Ensari’nin diyarı Eyüpsultan’da vatandaşlara Ramazan Ayı’nın coşkusunu yaşatmak ve bu mübarek ayın maneviyatına uygun olarak geçirebilmeleri için birbirinden özel etkinliklere imza atıyor.

Teravih namazı sonrası ise Zal Mahmut Paşa Külliyesi'nin avlusunda kültür, sanat, edebiyat ve müzik dünyasının önemli isimleri Ramazan Sohbetlerinde vatandaşlarla bir araya geliyor.

Selahattin Kocaaslan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen Ramazan Sohbetlerinin konuğu Türk Edebiyatının önde gelen şair ve düşünürlerinden Nurullah Genç oldu.

Sanat ve Hayatın konuşulduğu programda Nurullah Genç, insanın ihtiyaç seviyelerinin sanatla olan ilişkisini belirlediğini belirterek şunları söyledi:

“Hayatın içindeki sanatı, sanatın içindeki hayatı keşfedebilmek için insanın bunu bir ihtiyaç olarak görebilmesi gerekir. Yani insan kendisini yeme, içme, barınma ihtiyacı üzerine çıkararak, eser vermek ya da verilmiş eserlerden faydalanmak gibi bir noktaya taşıması lazım. Aksi takdirde sanatla üst düzey irtibat kurması asla ve asla mümkün değildir. Bu nedenle sanatı hayatın içinde, hayatı da sanatın içinde düşünmek mecburiyetindeyiz. Sanat hayattan uzak olamaz, hayat da sanattan uzak olamaz."

HAYATTAN KOPUK OLAN BİR SANAT İNSANLIĞA HİTAP ETMEZ

Sanatkarların hayatın içinde olması gerektiğini vurgulayan Genç, “Çünkü hayattan kopuk olan bir sanatın insanlığa hitap etmesi imkansızdır. Bu nedenle bir sanatkarın, kendisini hayatın dışına çekip, sanki hayattan farklıymış, insanlıktan yüce bir yerdeymiş gibi yaşaması mümkün değildir. Hayattan kopan bir sanatkarın eseri, gelecek yüzyılların insanlarına hitap edecek bir eser olmaktan çıkar” dedi.