Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen geceye Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ile birlikte Eyüpsultan Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi ve Eyüp Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ayhan Uygur, Eyüpsultan Belediye Meclis üyeleri, Kalkandelen Belediyesi heyeti, Kuzey Makedonya Kalkandelen merkezli Yeni Hayat Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Erkan Ali ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gecede ilk olarak Yeni Hayat Kültür ve Sanat Derneği Halk Oyunları Ekibi sahne aldı. Ardından Mozaik Folk Dans Topluluğu Kültür ve Dayanışma Derneği Halk Oyunları Ekibi sahne aldı.

Halk oyunu ekiplerinin sahnede sergilediği halk oyunları gösterileri salonda bulunanlar tarafından büyük beğeniyle karşılandı.

Halk oyunları gösterilerinin ardından Türk asıllı Makedonyalı şarkıcı Kaan Mazhar sahneye gelerek sevilen Balkan havalarını seslendirdi.

Etkinlikte, Kuzey Makedonya’da Türk eğitimi için düzenlenen “Eğitime Destek Projesi”ni hayata geçiren Aisha Korkmaz, Başkan Deniz Köken’e, projeye katkılarından dolayı bir plaket verdi.

Ayrıca, yine etkinliğe desteklerinden dolayı, Kalkandelen Belediye Başkanlığı heyeti ve Yeni Hayat Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Erkan Ali tarafından Başkan Deniz Köken’e teşekkür plaketi verildi.