Eyüpsultan Kültür Sanat Merkezinde, 15 Temmuz hain darbe girişimi ve Türk Milletinin destansı direnişi, Çanakkale Savaşı ve Çanakkale Zaferi ışığında Eyüpsultan'da bulunan ilkokul 4. ve ortaokul 5-6-7-8. sınıf öğrencilerine anlatıldı.

Her Çarşamba iki grup olmak üzere saat 10:00-12:00 ve 13:30-15:30 arasında gerçekleşecek olan ''Korkma Sönmez'' isimli programda, çocukların anlayabilecekleri bir dil ile 15 Temmuz hain darbe girişiminin nasıl yapıldığı ana hatlarıyla anlatılırken, aynı zamanda da milletin asker üniforması giyen teröristlerin karşısındaki destansı duruşu izah ediliyor.

Eyüpsultan Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa yürütüğü 15 Temmuz’un Destansı Öyküsü Eyüpsultan’da "Korkma Sönmez" adlı program, çocuk kitapları yazarı İrfan Gürkan Çelebi'nin sunumuyla gerçekleşiyor.

Sunumu hazırlayıp sunan İrfan Gürkan Çelebi, tiyatro yazarlığı alanında eğitim almış, tezini de bu yaş grubu çocukların psikolojik ve sosyal durumları üzerine yapmıştır.

Programda sadece hain darbe girişiminin yapıldığı gece değil aynı zamanda da milletimizin tankların önüne, mermilerin karşısına nasıl bir cesaretle geçebildiklerinin de izahı yapılıyor. İman, ahlak, erdem, vatan sevgisi gibi kavramların altı doldurularak bu başarının alt yapısını oluşturan kavramlar çocuklara tanıtılıp sevdirilmeye yönelik bir anlayışla sunuluyor. Tarihimizde yaşadığımız hainlik vakalarından örnekler verilerek, ecdadımızın kahramanlıkları anlatılarak konu destekleniyor.

Ayrıca Eyüpsultan Belediyesi'nin 15 Temmuz Destanı ile ilgili çalışmaları şunlardır:

-15 Temmuz Şahlanışı Külliyatı (Belgesel ve Kitap)

-15 Temmuz'un Kahramanları Eyüpsultanlı Gençlerle Buluşuyor Programı

Program kapsamında, 2 sezon boyunca 15 Temmuz’un kahramanlarıyla gençler bir araya gelerek o karanlık gecede neler yaşandığını kahramanlarımızın dilinden dinlenilen söyleşi formatında gerçekleşen program Eyüpsultan'daki tüm liselerde gerçekleştirildi.

Programda; “15 Temmuz Sergisi” ve “15 Temmuz Şahlanışı” belgesellerinin de gösterimi yapıldı.