Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, 2. Haliç Genç Edebiyat Günleri kapsamında düzenlenen programlara katılarak genç öykücüleri dinledi.

Başkan Remzi Aydın ilk olarak, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç’la birlikte Caferpaşa Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen Genç Öykü Atölyesi’nin programına katıldı. Burada katılımcılarla birlikte genç öykücülerin öykülerini dinledi. Bu sırada Başkan Aydın, Almanya'da yaşayan, Silahtarağa’dan mahalle arkadaşının yeğenleriyle karşılaştı ve birlikte fotoğraf çektirdi.

Ardından Eyüp Sultan Meydanı’na geçen Başkan Aydın burada düzenlenen “Meydanlarda Öykü” programına katıldı. Programda Başkan Remzi Aydın vatandaşlarla birlikte, genç öykücülerin anlattıkları öykülerini dinledi.

Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Haliç Genç Edebiyat Günleri, 12-18 Mayıs tarihleri arasında Eyüp’te gerçekleştirilecek olan etkinliklerle devam edecek. Etkinliklerde Türk edebiyatının genç yüzleri tanıtılacak, edebiyatımızın genç kalemleri, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle Eyüp’ün okullarında atölye çalışmalarına katılacaklar. Bu atölyelerde, edebiyatın şiir, öykü, roman ve deneme dallarında başarılı çıkış yapmış genç yazarları öğrencilerle buluşturacak.