Eyüpsultan Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar günü için hazırladığı programda, Eyüpsultanlı kadınları Türk sinemasının Sultanı olarak anılan Türkan Şoray'la buluşturdu.

Eyüpsultan Kültür ve Merkezinde (EKSM) gerçekleşen programa Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın eşi Tülay Aydın ile birlikte katıldı.

TÜRKAN SULTAN İLE UNUTULMAZ SÖYLEŞİ

Programın onur konuğu olan Türk sinemasının yeri doldurulamaz değerlerinden Türkan Şoray, Eyüpsultanlı kadınlarla unutulmaz bir söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşide Türkan Şoray bir yandan Eyüpsultanlı sevenleriyle bir araya gelmiş olmanın mutluluğunu yaşadı, bir yandan da yaşadığı duygusal anlarda gözleri doldu.

Zaman zaman da kahkahalar atan Türkan sultan tüm dünyaya 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı vererek “Yaşasın Kadınlar” dedi.

"KALBİM HEP EYÜPSULTAN'DA"

Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan Türkan Şoray şöyle devam etti;

“Bir Eyüpsultanlı olarak sizleri sevgiyle kucaklıyorum. Çok özel bir günde bir aradayız. Benim için bugün sizlerle olmam çok daha anlamlı oldu. Yine Eyüpsultandayım, kalbim hep burada.

Sevgili Belediye Başkanımıza, bana bu imkanı yaşattığı için gerçekten çok teşekkür ediyorum. Benim için büyük mutluluk, büyük bir ayrıcalık oldu.” dedi.

"AFRİN’DEKİ KAHRAMAN ASKERLERİMİZE DUACIYIZ"

Türkan Şoray konuşmasının devamında ise şunları söyledi;

“Kadın olarak kadınları ilgilendiren konulara çok farklı bakıyoruz, kadınca bakıyoruz. O kadınların dramlarını da çoğu filmimizde gerçekleştiriyoruz. Kadın ölümlerinin olmaması, genç ve küçük kızların eğitim gördüğü, eşit şartlarda ve toplumun her kesiminde kendini göstermesi çok önemli.

Kadınların okuması ve ekonomik gücünü elde etmesi kadına çok büyük bir özgüven veriyor hayata karşı. Çok insanın sizi sevmesi görmediğiniz insanlarla bile gönül bağınızın olması ve bunu hissetmek çok güzel.

Afrin’deki o kahraman askerlerimize duacıyız. Yüreğimiz titriyor, Allah onları korusun. Anneler yetiştirdi onları, aslan gibiler. İnşallah dualarımızla hepsi sağ salim dönüp gelecekler. Kaybettiğimiz askerlerimize de, hep kalbimizde, nurlar içinde yatsınlar’’

Sizinle hem mutlu oldum hem de duygulandım” diyerek sözlerini sürdüren Şoray, yeni bir projede yar alıp almayacağı sorusuna şöyle cevap verdi;

“Şimdi ki diziler de o kadar yorucu ki, göze alamıyorum. Şimdi eskiye bakıp hasret gidermek istemiyorum ama ara sıra rastladığım Türk filmleri oluyor. Gerçekten çok farklı ve samimiymiş, insanlar birbirini seviyor, ölümsüz ve gerçek aşklar vardı’’

Söyleşinin ardından sahneye gelen Başkan Aydın eşi Tülay Aydın ile birlikte sahneye çıkarak Türkan Şoray'a bir çiçek takdim etti.

Bu arada Tülay Aydın sahneden, salonda bulunan kadınların 8 Mart Dünya Kadılar Gününü kutladı.

BAŞKAN REMZİ AYDIN: KADINLARIMIZIN 365 GÜNÜ KUTLUDUR

Başkan Remzi Aydın ise bir konuşma yaparak şunları söyledi;

“Kadınlarımızın 365 günü bence kutludur, anlamlıdır. Kadınlar hayatımızın yarısıdır. Böyle özel günlere de ihtiyaç var. Burada Eyüpsultan Belediyemizin belediyecilik vizyonunun çok güzel örneklerini gördük. Çocuklarımıza en kaliteli eğitimi veriyoruz.

Velilerimize de Yaygın Eğitim Programı'nı geliştirdik. ESKEP programımız var. Velhasıl Eyüpsultan Belediyemiz ve Eyüpsultan'da yaşayan insanlarımız elele kolkola güzelliklere imza atıyoruz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum”

Video gösteriminin yapıldığı programda, ESKEP kurslarına devam eden bir kadın ile Simurg velisi bir kadın sahneye gelerek başarı hikayesini anlattı.

Ayrıca Simurg Bilgi Evi öğrencilerinin atölyelere katılan velilerin ve ESKEP'li (Eyüpsultan Kadın Emeği Programı) kadınların atölye çalışmaları da sergilendi.

YEŞİLÇAM SARKILARI SESLENDİRİLDİ

Bu arada Bilgi Evi öğrencilerinin hazırladığı tiyatro oyunu sahnelendi, kadınlardan oluşan koro Yeşilçam şarkılarını seslendirdi.

Program sonunda ise Başkan Aydın ve eşi Tülay Aydın kursiyer kadınlara, kurs hocalarına çiçek ve plaket takdiminde bulundular.