Eyüpsultan Belediyesi tarafından, İstanbul Medya Akademisi iş birliği ve TRT medya sponsorluğu ile düzenlenen Eyüp Film Akademisi'nde (EFA) eğitim almaya hak kazanan isimler belli oldu.

Başvurularda, kişilerin özellikle hafta sonları tam gün devamlılık sağlayabilmesi ve dönemsel olarak hafta içi proje çekimlerine katılım gösterebilmesi dikkate alındı.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, İstanbul Medya Akademisi Başkanı Ogün Şanlıer, ünlü yönetmen Derviş Zaim, öğrenciler ve sinemaseverlerin katılımı ile gerçekleşen programda, EFA'nın 3. sezonu açılmıştı.

Bu yıl 3. sezonuna devam edecek olan film akademisinde, yapılan mülakat sonucu kazananlar belli oldu.

SEKTÖRE YERLİ VE MİLLİ İSİMLER KAZANDIRIYOR

Film akademisinin amacı sinema sektörüne yerli ve milli isimler kazandırmak.

EFA'da öğrenciler 10 aylık süreç içerisinde hem sinema sektörünün önde gelen uzmanlarından eğitim alma fırsatı yakalıyor hem de aldıkları eğitimi farklı biçimdeki film çalışmalarıyla uygulamaya dökmüş oluyorlar.

ay süren eğitimler ve 3 aylık danışma sürecinde öğrencilere; senaryo yazarlığı, yönetmenlik, sinematografi, oyuncu yönetimi, film eleştirmenliği, yapım, kurgu teknikleri, görsel efekt eğitimleri veriliyor.

Ayda bir profesyonel sinemacılarla programlar yapılacak.Ayrıca bu program halka açık olacak.

EĞİTİMLER 17 KASIM CUMA GÜNÜ BAŞLAYACAK

Film akademisinin bir diğer özelliği öğrencilere kamu destekli ilk uzun eğitimin verilecek olması.

Mülakata toplam 100 öğrenci çağrıldı. Mülakatı geçen 42 öğrenci eğitim almaya hak kazandı.

EFA'da eğitimler 17 Kasım Cuma günü başlayacak.

Eyüp Film Akademisi eğitimlerine hak kazananlar

ABDULLAH ENES BALIKÇI