2020 – 2021 Kültür Sanat Sezonuna kapılarını açan Eyüpsultan Belediyesi, Eyüpsultanlıları yeteneklerini keşfetme ve becerilerini geliştirme imkanı sunan atölye çalışmaları ile buluşturuyor.

Göktürk Gençlik Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Anne ve Çocuk Sanat Atölyesi’nde, Saksı Boyama ve Bitki Dikimi çalışması yapıldı.

Peyzaj Mimarları Pınar Eriş ve Aslı Yüksekdağ tarafından verilen eğitimlerde anne ve çocuklar birbirinden renkli ve özel çalışmalar ortaya koydu.

Kendilerine verilen saksıları en sevdikleri renklere ve desenlere boyayan çocuklar, sonrasında kendi seçtikleri bitkileri saksılara ektiler.

“Çocuklarımızla Keyifli Bir Haftasonu Geçirdik”

Çocuklarıyla birlikte keyifli bir haftasonu geçirmenin mutluluğunu yaşayan anne ve babalar ise düzenlenen etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Çocukların sosyalleşmesi açısından bu tarz atölye çalışmalarını faydalı bulduğunu belirten Burcu Sinem Ersen, “Çocukların hem sosyalleşmesi, hem de sanatsal aktivitelere dahil olup gelecekte sanata yönelmesi açısında başarılı çalışmalar olduğunu düşünüyorum. Kızımı da her fırsatta böyle etkinliklere getirmek istiyorum” dedi.

Eyüpsultan Belediyesi’nin düzenlediği bu tarz etkinliklerden memnun kaldığını dile getiren Ayşegül Emir ise şunları söyledi: “Eyüpsultan Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu bu etkinlikler için müteşekkiriz. Oğlumla birlikte böyle bir atölye çalışmasına katılmak, bizim için müthiş bir keyif oldu. Tekrarını diliyoruz, çok teşekkür ediyoruz.”

Çocuğuyla birlikte bu tarz etkinliklere mümkün olduğu kadar katılmaya çalıştığını ifade eden Begüm Karamanoğlu ise şöyle konuştu: “Pazar günü evde televizyon karşısında vakit geçirmektense bu tarz sanatsal etkinliklerde çocuklarla birlikte vakit geçirmek çok daha keyifli ve güzel oluyor. Biz çok güzel zaman geçirip, eğlendik.”