Ramazan’ın en güzel şekilde yaşandığı Eyüpsultan’da, “Selam” sloganıyla birbirinden güzel etkinlikler düzenleniyor.

Eyüpsultan Belediyesi, her gün farklı bir mahallede düzenlediği iftar programlarında, mahalle sakinlerini iftar sofralarında bir araya getiriyor.

Bu etkinlik bir yandan paylaşmanın güzelliğini gözler önüne sererken bir yandan da mahalle kültürünün en güzel yönlerinden biri olan komşuluk ilişkilerinin de canlı tutulmasını sağlıyor.

İftar sofralarında bir araya gelen genç yaşlı tüm mahalle sakinleri, oruçlarını birlik beraberlik içerisinde açmanın huzurunu, mutluluğunu yaşıyorlar.

Karadolap Mahallesi, Kılıçarslan İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde kurulan iftar sofrasında, Karadolap mahalle sakinleri de birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşadılar.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in de katılımıyla düzenlenen Karadolap Mahalle İftarında vatandaşlar kendilerine ikram edilen sıcak yemeklerle oruçlarını açtılar.

1500 kişinin aynı sofrada oruçlarını açtığı iftar programında, Grup Neva da tasavvuf müziğinin sevilen eserlerini seslendirdi. İftar öncesi Başkan Deniz Köken, masaları dolaşarak tek tek vatandaşları selamladı.

EYÜPSULTAN’I HEP BİRLİKTE MARKA HALİNE GETİRECEĞİZ”

Ramazan ayının birlik beraberlik ayı olduğunu belirten Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, şunları söyledi:

“Allah iftarlarınızı oruçlarını sahurlarınızı kabul etsin, birliğiniz daim olsun inşallah. Ramazan aslında hem birlik beraberlik ayıdır; günahlardan arınma, bereket marifet ayıdır, ama asıl olan da birbirini hatırlamak, birbirinin açlığını tokluğunu biliyor olmaktır.

Biz de bu minval üzerine mahalleliyi birbirinizi komşularınızı görmüyorsunuzdur, bir arada olalım istedik. Sizler de teşrif etmişsiniz teşekkür ediyorum; ayaklarınıza sağlık. Buraya gelmeden önce civarda esnafı gezdim, trafikle ilgili sorunlarını bizlerle paylaştılar.

Küçük olan sorunları hemen büyük olan sorunları da zaman içinde çözeceğiz. Eyüpsultanlı kimliğini bu şehirde herkese hissettirmemiz lazım. Eyüpsultanlıyız, Alibeyköylüyüz, Karadolaplıyız hep birlikte ilçemizi marka haline getireceğiz inşallah.”