Üstad Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 36. Yıldönümünde, Eba Eyyub El Ensari Hazretleri’nin beldesi, huzurun başkenti Eyüpsultan’da düzenlenen özel bir programla anıldı.

Zal Mahmut Paşa Külliyesi avlusunda Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in katılımıyla düzenlenen programa tiyatro sanatçısı ve şair Ali Ural ile Seyfullah Kartal Konuk oldu.

“ÜSTADI RAMAZAN AYINDA VE EYÜPSULTAN’DA ANMAK AYRICALIKTIR”

Başkan Deniz Köken program öncesi yaptığı konuşmasına; “Üstadı bu akşam anıyoruz. Eyüpsultan’da meftundur. Üstadı hem Ramazan ayında hem de Eyüpsultan’da anmak bir ayrıcalıktır. Onun gibi büyük üstadlara rahmet diliyorum.” sözleriyle başladı.

“DİL BARIŞI GETİRİR”

Konuşmasının devamında ise yeni nesilden güzel yazarlar, şairler ve edebiyatçıların yetişmesini temenni ettiğini belirten Başkan Köken şöyle devam etti;

“Son 30 yılda kısır bir döngüye girdik. Dijital çağ bizi konuşmaz etti, konuşmadan düşünmez etti. Kelimeleri yutarak konuşmaya başladık. Artık kısaltmalarla, sembollerle, emojilerle mesajlaşır olduk. Ne kadar çok kelime hazinemiz gelişirse o kadar çok barış dili olur. Dil barıştır. Ne kadar çok güzel kelimelerle konuşmayı kendimize şiar edinirsek bu barışı getirir.

“HAYATIMIZDA İZ BIRAKANLARDAN OLALIM”

Bir düşünürün güzel bir sözü var ‘Güzel insanlar mutluluk getirir, kötü insanlar ders verir, yanlış insanlar ibret verir, mükemmel insanlar ise iz bırakırlar diyor. Biz hayatımızda iz bırakanlardan olalım.”

Tiyatro sanatçısı ve şair Ali Ural da, Üstad Necip Fazıl’ın hayatı, eserleri, mücadelesi, davası, mücadelesinin ve davasının bir parçası olan şairliği ile yazarlığını anlattığı programda, Necip Fazıl’ın gerçekten çok büyük bir şair olduğunu belirterek Türkçe’nin en güzel örneklerini şiire taşıdığını söyledi.

Üstad Necip Fazıl’ın davasına olan keskin ve samimi bağlığının da anlatıldığı programda Seyfullah Kartal, Necip Fazıl’ın eserlerinden bazılarını okudu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programın sonunda ise Başkan Deniz Köken, Ural ve Kartal’ı tebrik ederek, Eyüpsultan’ın tasvir edildiği tabloları hediye etti.