Selam” sloganıyla Onbir Ayın Sultanını karşılayan Eyüpsultan Belediyesi, İstanbul’un farklı semtlerinden gelen misafirlerini, hem Ramazan ayının hem de Eyüpsultan'ın manevi atmosferine uygun etkinliklerle ağırlıyor.

Eyüpsultan Belediyesi Zal Mahmut Paşa Külliyesi Avlusu’nda gerçekleştirilen Ramazan Etkinlikleri, Eyüplülerin yanı sıra İstanbul’un çeşitli semtlerinden gelen vatandaşların da ilgisini çekiyor.

Eyüpsultan Belediyesi tarafından düzenlenen ve bir anlamda Ramazan’ın ruhunu yansıtan bu etkinliklerden biri de “Meşk Akşamı” isimli programdı.

Programda Zal Mahmut Paşa Külliyesi Avlusu’nun manevi atmosferinde vatandaşlar tasavvuf müziğinin sevilen eserlerini dinlediler.

Ud’da İbrahim Kararoğlu, Ney’de Serkut Efe ve Bendir’de Mert Nar’dan oluşan Grup Neva, “Bilmem Nideyim”, Tevhid Etsin Dilimiz”, “Allahu Allah”, “Medine’ye Varamadım” ve “Gül Yüzünü Rüyamda” gibi tasavvuf müziğinin en beğenilen eserlerinden oluşan güzel bir seçki sundular.

İftar sonrası başlayıp teravih namazına kadar süren programda vatandaşlar çay ve kahvelerini yudumlarlarken tasavvuf müziği ezgileri ile keyifli bir Ramazan akşamı yaşadılar.