30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü, Eyüpsultan Belediyesi tarafından düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in katılımıyla gerçekleşen etkinliklerin ilki saat 18:00’de Göktürk’te gerçekleşti. Eyüpsultan Belediyesi Göktürk Kültür Merkezi’nden bando ve Mehter Takımı eşliğinde Göktürk Caddesi girişine kadar yürüyüş yapıldı. Yürüyüş sırasında Mehter Takımı ve bando şarkılar çaldı, marşlar seslendirdiler.

Vatandaşlar bando ve Mehter Takımı’nın seslendirdiği eserlere büyük bir ilgiyle eşlik ettiler.

İkinci etkinlik saat 19.30’da Rami Bir Nefes Parkı’nda düzenlendi. Burada da Rami Korosu birbirinden güzel Türk Sanat Müziği eserleri seslendirdi.

Son olarak ise saat 21.00’de Alibeyköy’de Fener Alayı Zafer Yürüyüşü gerçekleşti.

Alibeyköy Mısır Heykeli önünden başlayan yürüyüşe coşkulu bir kalabalık eşlik etti.

"ZAFERLERLE DOLU AĞUSTOS AYINA YAKIŞIR KUTLAMA YAPMAK İSTEDİK"

Başkan Deniz Köken düzenlenen etkinliklerle ilgili olarak, "Zaferlerle dolu bir ağustos ayı, biz de ona yakışır kutlama yapmak istedik. Cumartesi, pazar engel atlama at yarışı Zafer Kupası ile beraber bugün de hem Göktür hem Rami’de kutlamalar yaptık en son Alibeyköy’de fener alayı ile noktaladık. Bütün fetihlere ev sahipliği yapan ağustos ayını genç kuşaklara doğru anlatmamız lazım. Onların bu konuya bu konuya daha duyarlı olmalarını sağlamak lazım. Kutlamalar amacına ulaştı gibi. Çocuklarımızın, vatandaşlarımızın heyecanını, ilgisini gördük. Bütün katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.