Eyüpsultan’da Kültür Sanat Sezonu Kapanış Programı renkli görüntülerle gerçekleştirildi.

Eyüpsultan Belediyesi tarafından farklı branş ve alanlarda devam eden kültür sanat etkinlikleri ile sanat eğitimleri sezonu, Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi’nde (EKSM) düzenlenen muhteşem bir törenle sona erdi.

Eyüpsultan Belediyesi Kültür Sanat Sezonu Kapanış Programı’na Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, öğrenciler, aileleri, eğitmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

TİYATRO OKULU ÖĞRENCİLERİNE SERTİFİKA VERİLDİ

Program, Eyüpsultan’da gerçekleşen kültür ve sanat etkinliklerinin gösterildiği tanıtım filmi ile başladı.

Ardından, Eyüpsultan Tiyatro Okulu öğrencileri sertifikalarını aldı.

Sertifika sonrası Başkan Deniz Köken ve salondakiler beraber selfie çekti. Ayrıca Hasan Nail Canat Sanat Akademisi’nde gitar, keman, piyano eğitimi alan öğrenciler davetlilere verdikleri konser ile keyifli dakikalar yaşattı.

KÜLTÜR VE TURİZM MESELESİ BİZİM KALKINMA MODELİMİZDİR”

Etkinliğin amacının Eyüpsultan’ı kültür şehri yapmak olduğunu aktaran Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, şunları söyledi:

"Kültür alanlarımızın biraz daha farklı ortamlara, farklı kesimlere hitap edilebilir durumda olması için elimizden geleni yapacağız. Çocuklara gencine, yaşlısına, engellisine hitap edebilecek özel sanat kurslarını burada yaymamız lazım. Kültür ve turizmi bu şekilde iç içe, kaliteli turizmi ve kaliteli kültürü bu şehirde öne çıkarmamız lazım.

Kültür ve turizm meselesi bizim kalkınma modelimizdir aslında. Bir de tarım… Eyüpsultan’da kültür turizmi ve tarımı en iyi şekilde nasıl kullanabiliriz ve halkımızın hizmetine sunabiliriz bununla ilgili projeler geliştiriyoruz.

Hem kalkınmamıza hem de istihdamımıza katkı sunabilecek hale nasıl getireceğiz çalışmalarımızı bu şekilde geliştiriyoruz."

HEP BİRLİKTE İFTAR YAPILDI

Eyüpsultan Kültür Sanat Merkezi Tiyatro Salonu’ndaki programın ardından, Eyüpsultan Belediyesi tarafından sezon kapanış programına katılan misafirlere iftar verildi.

EKSM büyük salonda gerçekleşen iftar programı, Abdurrahman Bozan hocanın Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Hocanın ezanı okumasının ardından kursiyerler, aileleri, eğitmenler ve davetliler hep birlikte oruçlarını açtılar.