Eyüpsultan Belediyesi, Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretleri’nin vuslata erişmesinin 746. yıl dönümü nedeniyle özel bir “Şeb-i Arus” programı düzenledi.

Ölümü, “Şeb-i Arus” yani düğün gecesi olarak gören ve "Hakk’a vuslat" yani Allah’a kavuşma olarak nitelendiren Mevlana’nın, 746. vuslat yıldönümü anma programına Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’le birlikte Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“HEPİMİZ BİRBİRİMİZE SEVGİYLE BAKALIM”

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, yaptığı konuşmada soğuk havaya rağmen bu özel geceye gösterilen ilgiye duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine şöyle devam etti:

“Bu soğuk havaya rağmen sizler sayesinde Eyüpsultan Hazretlerinin hemen yanı başında çok güzel bir akşam oluyor. Demek ki bazı işler değerini buluyor. Biz göle taş atalım o nasıl bilirse öyle yapar.

Bu kültürel çalışmalarla topluma ve dünyaya mâl olmuş özel insanları anmak ve onların yaptıkları eserleri de yaymak konusundaki özel çalışmalarımız devam ediyor. Bu güne kadar bu ülkede kimler ne bıraktıysa o güzellikleri taşımamız lazım. Ben Mevlana’nın kısa bir sözüyle sözü söz üstatlarına bırakmak istiyorum.

İnsanı ateş değil gafleti yakar, başkasında kusur arar kendine kör bakar, meğer nasıl bakarsan o da sana öyle bakar. Onun için hepimiz birbirimize sevgiyle bakalım diyorum.”

Şair – Yazar Mustafa Özçelik, Sufi Ustası Nur Artıran ve Araştırmacı - Yazar Cihan Okuyucu’nun konuk olduğu, Zal Mahmut Paşa Camii Külliyesi’nde düzenlenen programın moderatörlüğünü ise Özcan Ünlü yaptı.

Asırlara damgasını vurmuş büyük İslam mutasavvıfı Hz. Mevlana ve Şeb-i Arus konulu söyleşilerin yapıldığı, Seyfullah Kartal’ın sesinden şiir dinletisinin gerçekleştirildiği programda canlı tasavvuf musikisi eşliğinde semazen gösterisi de yapıldı.

“ŞEB-İ ARUS” PROGRAMINA EYÜPSULTANLILARBÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Kalpleri ısıtan sohbetleri ilgiyle dinleyen vatandaşlar sahne etrafına kurulan platformlarda sema eden semazenleri ise fotoğraflayarak bu özel geceyi kayıt altına aldılar.

Soğuk havaya rağmen yoğun bir katılımın gerçekleştiği gecede Eyüpsultan Belediyesi vatandaşlara etkinlik öncesi çorba ikramında bulundu.