İstiklâl Marşı'nın kabulünün 100. yılı münasebetiyle Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a mektupların yazıldığı “Akif’e Mektuplar” yarışmasının sonuçları belli oldu.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eyüpsultan Belediyesi işbirliğiyle, Maarif Kütüphanesi "Hayat Okumaya Değer" projesi kapsamında gerçekleştirilen yarışmaya, İstanbul Millî Eğitim’e bağlı bütün resmi /özel okullarda okuyan ortaokul ve lise öğrencileri katıldı.

Dijital çağın bizlere unutturduğu mektuplaşma geleneğini yeniden hatırlatarak milli ve manevi değerlerimizi gençlere kazandırmak, milli şuurun bireysel ve toplumsal yaşamdaki önemine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen yarışmaya İstanbul’un birçok ilçesinden yoğun bir katılım oldu.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından jüri değerlendirmesi ile dereceye giren eserlerden birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin ve üçüncüye bin lira ödül takdim edilecek. Yarışmada ayrıca 750 TL Jüri Özel Ödülü, 500 TL Jüri Özendirme Ödülü verilecek.

Daha önce 12 Mart 2021 olarak açıklanan ödül töreni ise sonradan belirlenecek ileri bir tarihte yapılacak.

ORTAOKUL DÜZEYİNDE DERECEYE GİRENLER

1. Elif Siverekli - Sultangazi Mimar Sinan İmam Hatip Ortaokulu

2. Burhan Berk Önder - Beykoz Gündoğdu Nene Hatun Ortaokulu

3. Narin Gamze Tercan - Maltepe Prof. Abdullah Türkoğlu Ortaokulu

4. Yusuf Kaya – Avcılar Cihangir Ortaokulu (Jüri Özel Ödülü)

5. Elif Kula - Silivri Çayırdere Ortaokulu (Jüri Özendirme Ödülü)

LİSE DÜZEYİNDE DERECEYE GİRENLER

1. Feyza Geniş - Tuzla Mehmet Tekinalp Anadolu Lisesi

2. Hanife Meryem Kulaç - Kartal Mehmet Akif Ersoy And. İhl.

3. Ebrar Hacıahmetoğlu - Pendik Velibaba Çok Programlı And. Lisesi

4. Ayça Hatice Gül - Bağcılar Prof.Necmettin Erbakan Fen Lisesi (Jüri Özel Ödülü)

5. Esmanur Demirci - Ataşehir Esatpaşa Kız Anad. İhl (Jüri Özendirme Ödülü)