Eyüp’te Uluslararası Öğrenci Buluşmaları devam ediyor. Ortadoğu, Afrika, Uzakdoğu ve Asya bölgesindeki öğrencilerin Eyüp’te yaptığı iftarlar İslam Dünyası’nın ve uluslararası oluşumların dikkatini çekiyor. Devam eden öğrenci iftarlarının bugünkü ayağı Yemenli öğrenciler oldu. Eyüp Belediyesi Sertarikzade Kültür ve Sanat Merkezi’nde Yemenli öğrenciler iftarda buluştu.

Bab-ı Alem ve Eyüp Belediyesi’nin birlikte düzenlediği organizasyonda Yemenli öğrenciler Eyüp’te iftar yaptı. Ramazan’ın bitimine bir gün kala Eyüp’te iftar yapmanın ayrılacağını yaşayan Yemenli öğrenciler duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ramazan’ın en güzel taraflarından birinin de dil, ırk ve kan bağı bulunmayan Müslümanları bir araya gelmesine zemin hazırladığını söyleyen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Yemenli öğrenciler bizim kardeşimiz ve aynı zamanda da emanetimizdir. San’a dan Eyüp’e doğru uzana bu yol geçmişte olduğu gibi ileriki zamanlarda inşallah daha güzel birlikteliklere vesile olur” dedi. Eyüp’te on ayrı merkezde yürütülen Ramazan etkinlikleri ve özel programların yanında iftar ve sahur programlarıyla da farklı bir hava yaşayan ilçe sakinleri ve İstanbullular Dünya’nın değişik bölgelerinden gelen öğrencilerle görüşüp konuşabilmenin mutluluğunu yaşadılar. Başkent Sana, Maarib, El Mahra, Hadramut ve Amran bölgelerinden gelen öğrencilere Eyüp’ün tarihi ve manevi geçmişinden anlatımlar yapıldı. Uzak ülkeleri yakın eden Ramazan bereketiyle Eyüp’ü çok sevdiklerini söyleyen öğrenciler kardeşlik bilincini ve birlikte olmanın sevincini yaşadılar.