Eyüp Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün İlim Sanat Tarih ve Edebiyat Vakfı (İSTEV) ile Bahariye Mevlevihanesi’nde düzenlediği Mevlevi Mukabelesi büyük ilgi gördü.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın eşi Tülay Aydın’ın da katıldığı Bahariye Mevlevihanesi’ndeki Sema Meşki ve Mukabele-i Şerife izleyicilerin beğenisini topladı.

“Pergel gibiyim; bir ayağımla şeriat üstünde sağlamca durduğum halde öbür ayağımla yetmiş iki milleti dolaşıyorum​.”​ diyen Mevlana’yı anlamak ve anmak için gelen konuklar huzurlu vakit geçirdiler.

Kültür ve medeniyeti yaşatmayı öncelikleri arasında bulunduran, Dünya Tarihi’nin sanat ve edebiyatla desteklenerek gelecek nesillere aktarılmasında köprü olmayı hedefleyen İlim Sanat Tarih ve Edebiyat Vakfı her ayın ikinci haftasında Çarşamba günleri düzenlediği Bahariye Mevlevihanesi’ndeki etkinliğe katılım ücretsiz olup​,​

(0212​)​614 33 88 –​(​0532​)​ 524 57 14 numaralı telefonlardan rezervasyon yaptırılabiliyor.