Eyüpsultan Belediyesi Kültür Sanat Merkezlerinde verilen eğitimler aralıksız devam ediyor.

2017- 2018 eğitim sezonunda 965 öğrencinin eğitim aldığı kültür sanat merkezlerine sadece Eyüpsultanlılar değil, Bakırköy, Ataköy, Levent, Gaziosmanpaşa ve Avcılar'ın da aralarında bulunduğu İstanbul’un birçok farklı ilçesinden kursiyerler büyük ilgi gösteriyor.

Eyüpsultan Postası’nda yer alan habere göre; Toplamda 7 merkezde Hat, Tezhip, Minyatür, Ebru, Çini, Resim, Bilimsel Bitki Çizimi, Kaligrafi, Kanun, Ney, Tanbur, İstanbul Kemençesi, Bendir, Ud, Keman, Piyano vb. 32 farklı branşta eğitimler veriliyor.

Geleneksel sanatlar ve modern sanatların uyumu ile mekanların tarihselliğini göz ardı etmeden, medeniyet eksenindeki yerini dikkate alarak sürdürülen eğitimler mayıs ayının son haftasına kadar devam edecek.

10 yaş ve üzeri herkesin yararlanabildiği eğitimler, ayrıca Eyüpsultan’la özdeşleşmiş musiki geleneğini ve sanat dallarındaki branşların gelişimine katkı sağlayarak yeni sanatçıların yetiştirilmesine de zemin hazırlıyor.

7 MERKEZDE EĞİTİM

Eyüpsultanlılara yeteneklerini keşfetme ve becerilerini geliştirme imkanı sunmak amacı ile verilen kültür sanat eğitim kursları, Göktürk Gençlik ve Kültür Sanat Merkezi, Eyüp Kültür Sanat Merkezi, Sertarikzade Kültür Sanat Merkezi, Afife Hatun Kültür Evi, Rami Hasan Nail Canat Sanat Akademisi, Caferpaşa Medresesi Kültür Sanat Merkezi, Zalmahmutpaşa Külliyesi Eyüp Kitabiyat Merkezi'nde gerçekleştiriliyor.

EYÜPSULTAN BELEDİYESİ’NİN SANAT KURSLARI İLGİ ODAĞI OLUYOR

Eyüpsultan Belediyesi’nin Kültür Sanat Merkezleri’ndeki kurslarına, Eyüpsultan'ın yanısıra Bakırköy, Ataköy, Levent, Avcılar gibi İstanbul'un birçok farklı semtlerinden kursiyerler geliyor.

Canan Demirer (Tezhip):

“Tezhip eğitimi almak için buraya Bakırköy'den geliyorum. Ailece geleneksel klasik sanatlara ilgimiz var. Kardeşim de minyatür ve tezhip eğitimleri alıyor. Ben 20 yıllık İngilizce öğretmeniyim. Mümkün olduğunca bu sanatı öğrenip öğrencilerime de aktarmayı ve onlara bu sanatı sevdirmeyi istiyorum. Daha önce kaligrafi çalışmam olmuştu ama tezhip de çok keyifli. Buraya gelmekten dolayı memnunum, Eyüpsultan Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum.”

Nafiye Erdoğan (Tezhip):

“Buraya Esenler'den geliyorum. Din Kültürü öğretmeniyim ama şu anda bir devlet okulunda görevlendirmeli müdür yardımcılığı yapıyorum. Önceden minyatürla uğraşıyordum, desen çizmeyi çok seviyordum, tezhipe de gelerek kendimi geliştirmek istedim. İki gün tatilimiz var ama tatil günümüzde olsa buraya gelmekten keyif alıyoruz.”

Gülçin Dizdaroğlu (Kaligrafi):

“Kaligrafi eğitimi almak için Bakırköy’den geliyorum. Bu eğitimi daha önce üç yıl kadar almıştım. Eğitimimi hocamız Emrah Yücel'le daha iyi bir seviyeye taşımak ve pekiştirmek için buradayım. Çünkü iş sadece yazıyla kalmıyor, bunu ilerletmek, daha iyi yerlere gelebilmek ve farklı yazı türlerini öğrenmek gerekiyor. “

Hanım Göger (Kaligrafi):

“Eğitimlere Güzeltepe Mahallesi'nden katılıyorum. Daha önce iki yıl kadar kaligrafi eğitimi almıştım. Bu yıl eğitimlerime Emrah beyle devam ettirmek istedim. Kaligrafi insan psikolojisi üzerinde çok güzel bir etki bırakıyor, insan istiyor ki kendi yazdığı yazı da bir başkasının üzerinde o etkiyi bıraksın. Eğitimlere başlayalı üç ay oldu gayet güzel ve keyifli geçiyor.”

Fisun Özgen (Minyatür):

“Minyatür eğitimi için buraya Levent'ten geliyorum. Altı yıldır minyatür sanatı ile uğraşıyorum. İlk olarak Taner Alakuş'la bu sanata başladım. Onun tavsiyesi üzerine de son iki yıldır çok deneyimli bir isim olan Leyla Kara hocamızla çalışıyorum.”

Derya Atsan (Minyatür):

“Buraya Okmeydanı'ndan geliyorum. Minyatür sanatıyla 4 yıldır ilgileniyorum. Burada Leyla Kara hocamla çalışıyoruz. Sertarikzade'de ikinci yılım. Fen Bilimleri öğretmeniyim. Farklı eserlerde minyatürle karşılaşınca çok etkilendim. Gördüğüm minyatür resimlerini bilgisayarımda biriktirmeye başladım. Sonra biriktirmek yerine yapsam nasıl olur dedim. Elim de kalem kullanmaya yatkındı ve başladım. Başka sanatlarla da desteklemeye çalışıyorum bunun için de bilimsel bitki çizimiyle de ilgileniyorum.”

Mehmet Baycan (Ud):

“Ud kursu için buraya Avcılar'dan geliyorum. Ud çalmaya emekli olduktan sonra başladım. Sekiz yıldır da çalıyorum. Ud Türk Müziği’ne çok yatkın bir saz, sesi kulağıma güzel geldiği için tercih ettim. Başka yerlerde de ud kursları var ama İbrahim Kararoğlu hocamızı çok seviyoruz. Üç yıldır Sertarikzade'de ud eğitimi alıyorum. Avcılar gibi uzak bir yerden gelmeme rağmen burada olmaktan dolayı mutluyum.”

Asiye Candan (Ud):

“Buraya Gaziosmanpaşa'dan geliyorum. İki senedir İbrahim hocadan ders alıyorum. Ud çalmaya sekiz sene önce başladım. Türk Sanat Müziği’ni sevdiğim için ud çalmayı tercih ettim.Ud bende tutku haline geldi. Udu gördüğüm zaman yüreğim ürperiyor. İki torun var, onlara bakarken de ud eğitimimi ihmal etmiyorum.”

Saim Şengüler (Ud):

“Ud eğitimi için Gaziosmanpaşa'dan geliyorum. Uzun zamandır ud çalıyorum. Tecrübem var ama beni tatmin etmediği için, değerli hocamızın bilgisinden yararlanmak ve eksik yönlerimi tamamlamak için eğitimlere katıldım. Buraya bu sene başladım. Benim Türk Sanat Müziği üzerine şan eğitimim var. Şarkı söylerken ayrıca bir enstrüman da çalmak güzel olur diye ud'a başladım.”

Pınar Güven (Tanbur):

“Buraya Ataköy'den geliyorum. Beş senedir tanbur çalıyorum, üç senedir de Özer Özel hocamızdan ders alıyorum. Özer hoca bu konuda bir duayendir. Eseri icra etme, süslemeler üzerine eğitimler alıyoruz. Derslerimiz çok faydalı ve keyifli geçiyor. Ben Bakırköy Akademisi'nde kursiyerdim. Tanburla ilk olarak orada karşılaştım ve çok sevdim."