Eyüpsultan Belediyesinin geleneksel hale gelen kültür gezileri bu yıl nisan ayında yeniden başladı.

2015 yılında Eyüp Sultan'dan Mevlana'ya Vuslat Yolculuğu bizzat Başkan Aydın tarafından hazırlanmış ve ödüle layık görülmüştü.

Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Konya gezisinin yanı sıra Çanakkale'ye de kültür gezileri düzenleniyor.

Bu yıl nisanda başlayan kültür gezilerinde Çanakkale'ye 18 tur düzenlendi, toplam 810 kişi faydalandı. 319 Eyüpsultanlı vatandaş ise Çanakkale'ye gitme sırasında.

Konya'ya ise nisanın başından beri 24 otobüslük 12 tur gerçekleştirildi, bin 920 kişi ise Konya gezisine katıldı. 548 Eyüpsultanlı da Konya gezisi için sırada bekliyor.

Belediyenin önünden otobüslerle Pendik'e götürülen Eyüpsultanlı vatandaşlar, hızlı trenle yaklaşık dört saat süren bir yolculukla Konya'ya ulaşıyor.

Eyüpsultanlılar artık geleneksel hale gelen Çanakkale ve Konya gezilerine katılarak bu şehirlerimizdeki tarihi, kültürel ve turistik mekanları gezme şansı elde ediyor.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, kültür gezilerinin memnuniyet oranının oldukça yüksek olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Eyüpsultan Belediyesi olarak bu çalışmalarımızda da diğerlerinde olduğu gibi vatandaş memnuniyetini en üst düzeyde sağlamaya çalışıyoruz. Çok keyifli, bilgilendirici geziler oluyor.

Ata yadigarı şehirlere gidiyoruz. Konya'ya maneviyat dolu bir gezi gerçekleştiriyoruz. Kahramanlık destanı yazılan Çanakkale’ye düzenlediğimiz geziler de ilgi odağı oluyor"

VATANDAŞLAR MEMNUN

Çanakkale’deki Şehitliği ziyaret eden Eyüpsultanlı vatandaşlar, destanın yazıldığı Kilitbahir, Hamidiye ve Mecidiye Tabyaları, Seyit Onbaşı, Yahya Çavuş, Seddülbahir, Şehitler Abidesi, Sargı yeri, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı’na götürülüyor.

Konya'ya giden Eyüpsultanlı vatandaşlar ise, Alâeddin Tepesi, Alâeddin Camii, Mevlana Türbesi ve Şems-i Tebrizi Türbesi ve Camii'ni görme fırsatı buluyorlar.

Gezilerde rehber eşliğinde aydınlatıcı bilgiler de edinen vatandaşlar, ziyaret sırasında duygu dolu anlar yaşıyor.