Eyüpsultan Belediyesi tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen, Haliç Genç Edebiyat Günleri, Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen açılış programı ile başladı.

Edebiyat dünyasına ilk kitaplarıyla 'Merhaba' diyen Genç Yazarların ustalarıyla buluştuğu 4. Haliç Genç Edebiyat Günleri'nin onur konuğu Rasim Özdenören'di.

ÖZDENÖREN: YAZAR, AMATÖRCE HEVESİNİ YİTİRMEMELİDİR

Rasim Özdenören yaptığı konuşmada, "Yazmanın bir reçetesi yoktur. Yazar, başkalarının yazdıklarını okumalı, bu okumaların satır aralarından kendine yarayacakları bulmalıdır" dedi.

Özdenören, "Her yazı yazar için bir ilktir. Yazar, amatörce hevesini yitirmemelidir. Zor olanın üstesinden gelme zevkini tatmalı, kendisine 'Yazma!" dense de yazmalı, sadece yazmalı, meselesini anlatmanın üstesinden gelmelidir” ifadeleri ile sözlerine devam etti.

DENEMENİN DİĞER TÜRLER ARASINDAKİ YERİ VE BAĞIMSIZLIK ARAYIŞI

IV. Haliç Genç Edebiyat Günleri'nin ikinci oturumunda moderatör Hüseyin Akın, Ersin Nazif Gürdoğan, Yağız Gönüller ve Mehmet Sabri Genç ile "Denemenin Diğer Türler Arasındaki Yeri ve Bağımsızlık Arayışı" konuşuldu.

BAŞKAN REMZİ AYDIN DA KATILDI

IV. Haliç Genç Edebiyat Günleri'nin ilk gününe Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın da katıldı.

Başkan Remzi Aydın, burada yaptığı konuşmada gençlere de seslenerek şöyle konuştu;

"Ustalarımıza hoş geldiniz diyorum ve ustalarımıza çok teşekkür ediyorum. Buraya gelen genç kardeşlerimizin gönüllü olarak geldiğini düşünüyorum. Genç kardeşlerimizin bir takım istifadeler yapmak adına buraya geldiklerini görüyorum ve muratlarına ermiş olduklarına inanıyorum.

Bu programlara daha sık gelmenizi, daha yoğun katılmanızı açıkçası bizi zorlamanızı bekliyorum. Gerçekten bu tip etkinliklerin belki farkında olamayacağınız ölçüde ileri ki süreçlerde size çok ciddi katkılar sağlayacağını söyleyebilirim"

Etkinlikte her yıl olduğu gibi bu yıl da genç yazarlar usta yazarlarla bir araya gelerek edebiyat konuşacak, şiirlerini, öykülerini seslendirecek.

EDEBİYAT ŞÖLENİ YAŞANACAK

Haliç Genç Edebiyat Günleri’nin Pierre Lotti’de gerçekleşecek şiir etkinliğinde santuri Sedat Anar da mini bir konser verecek. Etkinliğin son gününde ise bütün edebiyatçılar Eyüpsultan İskelesi’nden kalkacak vapurda bütün konuk yazarlar edebiyatseverlerle bir araya gelecek.

Denemeden öyküye, şiirden edebiyata 4 gün boyunca Eyüpsultan'da edebiyat şöleni yaşanacak.

Denemenin Diğer Türler Arasındaki Yeri ve Bağımsızlık Arayışı paneli, Başkan Remzi Aydın'ın panelistlere çiçek ve plaket takdimi ile son buldu.