Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 19. Devlet Türk Süsleme Sanatları yarışması düzenlendi.

Yarışmada Eyüpsultan Belediyesini temsil eden Melek Şen Yıldırım sergi ödülü aldı.

Sertarikzade Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilen kursta minyatür sanatıyla ilgili eğitim alan Melek Şen Yıldırım, yarışmaya katılım sürecini anlattı.

“3 AYLIK ÇALIŞMANIN SONUNDA TAMAMLADIK”

Yarışmaya katılma sürecinin bir yıllık bir çalışmanın sonunda gerçekleştiğini söyleyen Yıldırım, “Kültür ve Turizm Bakanlığı iki yılda bir bu yarışmayı düzenliyor. Biz de hocamız Leyla Kara ile 3 aylık bir çalışmanın sonunda minyatür eserimizi tamamladık. Ve yarışmada sergi ödülünü aldık” dedi.

“BELEDİYENİN KATKILARI ÇOK BÜYÜK”

Bir yıldır Eyüpsultan Belediyesinde minyatür eğitimi alan Melek Şen Yıldırım, bu eğitimlerden oldukça memnun olduğunu dile getirdi.

Eğitimler hakkında konuşan eğitmen Leyla Kara, “Başkan Remzi Aydın'ın sanata verdiği önem diğer kursiyerleri de bu tarz yarışmalara teşvik ediyor. Aynı zamanda maddi olarak tüm araç-gereçlerin sağlanması kurslarımıza olan ilgiyi artırıyor” dedi.