Eyüp Belediyesi ve İlim Sanat Tarih Edebiyat Vakfı (İSTEV)’in birlikte düzenlediği Mevlana Haftası etkinlikleri Bahariye Mevlevihanesi’nde mesnevi sohbeti ve sema meşki ile başladı.

Eyüp Belediyesi, Mevlana Haftası etkinlikleri kapsamında Sema Meşki, tasavvufun önemli isimlerinden Mehmet Fatih Çıtlak’ın söyleşi programı ile başladı. Bahariye Mevlevihanesi’nde düzenlenen etkinlikte Mehmet Fatih Çıtlak davetlilere Esma-ül Hüsna’nın manalarını ve değerini anlattı. Sonrasında Çıtlak’ın öncülüğünde sema meşki gerçekleştirildi.

Yoğun katılımın olduğu programın bitiminde ise, Eyüp Belediyesi tarafından programa katılan misafirlere sıcak çorba ikram edildi.

Vuslat ayı etkinlikleri Hayati İnanç, Emin Işık, Ubeydullah Sezikli gibi Mevlevi kültürünün önde gelen isimleriyle aralık ayı boyunca devam edecek.