Sertarikzade Kültür Sanat Merkezi’nde Serkan Kamacı eşliğinde her ay düzenlenen Ney Meşkleri programının bu ayki konukları Eyüp Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer ve Klasik Türk Müziği sanatçısı ve neyzen Ender Doğan oldu.

Eyüplü sanatseverlerin yoğun katılımı ile gerçekleşen programlarda dersler meşk usulüne dayalı şekilde yapılıyor. Uşşak makamında “Aşkınla Çak Olsa Bu Ten” adlı parçayla başlayan meşk, Neyzen Zekai Dede’den ''Şehin Şahı Cihan Banı Risalet'' ile devam etti. Programa katılan Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer, Serkan Kamacı ve Ender Doğan'a ve programa katılım sağlayan Eyüplülere teşekkür etti. Koçer, Doğan ve Kamacı'ya çiçek takdim etti ve şunları kaydetti: ''Nezaket ve nezahat gerektiren bir işi belediye gibi organizması zor bir yapı ile yönetmeye çalışıyoruz ama hocalarımızın eliyle, bunu olabildiğince iyi bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bir kusurumuz oluyorsa af ola düzeltmek için de inşallah elimizden geleni yaparız. Sizlerden böyle yoğun katılımı gördükçe buradaki programların hem zenginleştirilmesi hem de geliştirilmesi için arzu duyuyoruz. '' şeklinde konuştu. İlahiler, Klasik Musiki ve Tasavvuf Musikisi eserleriyle her ayın ilk Cuması, Türk Müziğinin birçok farklı makamında uygulamalı şekilde devam edecek olan ney meşklerine katılmak isteyenler bilgi için 0212 501 05 21-22 nolu telefonu arayabilirler.