Eyüp Belediyesi Caferpaşa Kültür ve Sanat Merkezi söyleşilerin adresi olmaya devam ediyor. Bu hafta medeniyetimiz ve yakın tarihimizde önemli bir rol oynayan Osmanlı Devleti’nin 36. ve son sultanı olan Sultan VI. Mehmed Vahideddin’in, ideallerinin ve bilinmeyen yönlerinin konuşulduğu ve anlatıldığı ‘’Yakın Tarihi Anlamak’’ programı Eyüplülerle buluştu.

Eyüp Belediyesi Caferpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘’Yakın Tarihi Anlamak’’ programında VI.Mehmed Vahideddin konuşuldu.Hayatındaki farklı dönemlerin, yaşadığı olayların ve yürüttüğü faaliyetlerin hala tam olarak anlaşılamadığı, siyasi dehasıyla tarihe geçen Osmanlı Devleti’nin son sultanı VI. Mehmed Vahideddin’in bilinmeyen bazı yönleri ve hedefleri Prof. Dr. Bülent Arı ve Doç. Dr. Teyfur Erdoğdu tarafından mercek altına alındı. Söyleşinin sonlarına doğru soru ve cevap kısmındaki bölümde dinleyiciler, Prof. Dr. Bülent Arı ve Doç. Dr. Teyfur Erdoğdu ile karşılıklı konuşma imkanı buldukları için teşekkür ettiler.