Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın Kültür Sanat Merkezindeki Meşk-i Musiki programında katıldı.

Yirminci yüzyılın Türk Musikisinde çığır açan Tamburi Cemil Bey’in hayatı ve eserlerinin tanıtıldığı programda eserlerin hikayesine de değinildi. Aile ve Lalasının batı tarzı eğitimle yetiştirdikleri Cemil Beyin, Osmanlıdaki geleneksel tarzı yenilikçi üslupla bestelemesi sonucuyla Batı Müziğinin temsilcisi olarak kayıtlara geçtiğinin belirtildiği programda Remiz Aydın, mahur peşrevi, ağır aksak şarkı, muhayyer saz semaisi, devr-i hindi hüseyni şarkısı, hicazkar saz semaisi ve ırak taksimlerini dinledi.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, musikinin kültür ve yaşam tarzımızı anlatan önemli bir medeniyet simgesi olduğunu vurgulayarak “Musiki bizim değerler sistemimiz ve aile hayatımızın içinden çıkan zengin medeniyetimizin bir göstergesidir. Repertuvarında çeşitli üsluplar taşıması farklı kültürlerin bir arada yaşamasına örnek teşkil ediyor. Her makam ve formlarda ayrı bir yaşam ve ayrı bir hikaye olması tarihimizin ne kadar canlı ve güçlü olduğunu kanıtlamaktadır” dedi. Program Taş plak kayıtlarından çalınan eserlerle son buldu.