Eyüp Belediyesi Caferpaşa Kültür Sanat Merkezi ‘’Musiki Sohbeti’’ adlı programa ev sahipliği yaptı.

Caferpaşa Kültür Sanat Merkezi bu hafta sonu Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi’nin sunumu ile ‘’Musiki Sohbeti’’ adlı programa ev sahipliği yaptı. Programa Eyüp Belediyesi ve Belediye Başkanı Remzi Aydın’a teşekkür ile başlayan Turabi, dini musikinin seçkin eserlerini icra ederken, bir yandan da anlamları hakkında sohbet etti.

Dini musikinin ne olduğu üzerinde durulan programda Turabi, “Ezan, dini musikinin en önemli formudur. Dini musiki doğumla başlar. İnsanın kulağından kalbine girer. Yine insanın dünyadan ayrılması dini bir musiki olan sela ile olur. Biz bu ikisinin arasında günde beş kere ezan ile muhatap oluruz. Dini musiki hayatın her yerine yansımıştır” dedi.